De hele #MeToo discussie heb ik aan me voorbij laten gaan. Te confronterend. Inmiddels heb ik de EMDR afgesloten. Graag vertel ik je mijn verhaal. Niet omwille van de discussie, maar omwille van mezelf. Zit je klaar? Dan neem ik je mee.

EMDR sessie 2

Ken je het als je amper vooruit komt? Als heel je lichaam tegenwerkt, maar je toch ergens naartoe moet tegen je zin in? Nou, dat gevoel had ik toen ik naar de psycholoog fietste. Elke meter die ik dichterbij de praktijk kwam leek zwaarder te gaan. En nu? Nu zit ik hier. Opnieuw.

Met de koptelefoon op mijn hoofd zit ik in het kamertje van de psycholoog. De piepjes starten voor de vierde keer deze sessie. Mijn wangen zijn doorweekt van de tranen. Mijn rug is nat van het angstzweet. Ik adem diep in en sluit mijn ogen. Daar gaan we, opnieuw terug naar dat moment. Het keerpunt.

Paaldansen

We staan in een kroeg van Groningen. Mijn hoofd voelt licht door de passoa. Een goede vriend van me, Rick, staat ook te dansen. Hij heeft rode wangen van de hitte die er hangt. We hebben het leuk samen. Twee vrienden die plezier hebben en iets aangeschoten zijn. Oké, misschien erg aangeschoten. Daarnaast zijn de campingcollega’s aanwezig. De wereld draait, er wordt gejoeld en onder alle aanmoediging begin ik met dansen. Niet dat ik er goed in ben, maar who cares right?! Eens in je leven moet je gek doen. Terwijl ik dans, zie ik hem kijken. Hij kijkt weg en verdwijnt naar de achtergrond.

Het is inmiddels laat, iedereen gaat terug met de taxi. De eerste taxi zit al snel vol met alle campingcollega’s. Arnold vraagt of we de tweede zullen nemen. Ik ga akkoord. Voordat we in we een andere taxi stappen, neem ik nog snel afscheid van Rick. “Het was gezellig, slaap lekker alvast!” Ik geef hem een knuffel, stap de taxi in en dan rijden we weg. Terug naar de camping waar ik deze zomer werk en verblijf.

De camping

Met z’n vieren lopen we naar het vakantiehuisje toe waar Marco en ik mogen overnachten gedurende deze zomer. Marco had het vanavond al veel te gezellig met een meisje die in het restaurant werkt. Zij loopt ook mee. Hij heeft wel een vriendin, maar blijkbaar maakt hem dat weinig uit. Zodra we binnenkomen gaan zij helemaal op in elkaar en al snel verdwijnen ze richting de bedden. Classic.

Zelf ben ik vrolijk aan het praten tegen Arnold. Hij komt bij me uit de buurt en is naast Rick het enige vertrouwde in deze omgeving in het hoge Noorden. Hij is vijf jaar ouder en ziet er niet gek uit: hij heeft flink gespierde armen. Blijkbaar ziet hij mij ook wel zitten (of de alcohol doet goed zijn werk), want voor ik het weet zoenen we. Vervolgens leidt hij me richting het bed: dat is comfortabeler. Opnieuw zoent hij me en dan voel ik zijn handen op onderzoek gaan.

Zie je wel. Je bent een slet.

Kuikentje, eens is de eerste keer…

“Maar kuikentje, eens is de eerste keer…” Hij ligt bovenop me en zoent me in mijn nek. De roes van de alcohol lijkt in een klap uitgewerkt te zijn. In plaats daarvan voel ik adrenaline en angst. Angst voor het feit dat hij meer wil dan ik. Ik wil geen seks. Mijn eerste keer hoort speciaal te zijn. Sterker nog, ik heb nog nooit meer gedaan dan zoenen en een beetje voelen. Hij denkt toch echt niet dat ik nu met hem mijn eerste keer ga beleven?

Arnold lijkt er anders over de te denken. Zijn handen zijn vol op onderzoek uitgegaan. Ze komen op plekken waar ik niet wil dat ie me aanraakt. “Nee, ik wil dit niet.” Weer geef ik het aan dat ik dit niet wil, maar hij lijkt niks te horen. Kreunend zegt hij opnieuw: “Kuikentje, eens is de eerste keer…” Denk het toch niet. Niet met hem. Niet nu.
Nogmaals probeer ik hem weg te duwen, maar hij is te zwaar. Seks ga ik niet met hem hebben. Dat ga ik voorkomen. Koortsachtig denk ik na en dan neem ik mijn besluit.
“Wat dacht je van geen seks, maar een pijpbeurt?”

Uitgelokt

Huilend open ik mijn ogen. De piepjes uit de koptelefoon klinken nog na. Mijn lichaam trilt. Fuck, ik heb het zelf uitgelokt. Sterker nog, ik heb hem vrijwillig een pijpbeurt aangeboden. Ik heb het vrijwillig gedaan. Zie je wel. Je bent een slet.Mijn maag draait om. Wat heb ik mezelf aangedaan?

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Lach, deel en verwonder!
Blijf up-to-date
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments