Tijd om Afghanen naar huis te sturen

Gelukkig heeft het Nederlands asielbeleid het licht gezien. Afghanistan is veilig, dus het is tijd om Afghaanse vluchtelingen naar huis te sturen. Op zoek naar bewijs? Hier is het:

Je zussen, ooms en vader zijn vermoord? Joh, dat is normaal.

 

Protesten tegen uitzetting Afghanen

Europese regeringen negeren de onveilige situatie in Afghanistan omdat ze toegeven aan het anti-immigrant gevoel. Ik kan me best voorstellen dat ze wat willen doen met gelukzoekers en de anti-immigrant sentimenten. Alleen is het onbegrijpelijk dat ze mensen die werkelijk gevlucht zijn, uitzetten naar een onveilig land. Stel je eens voor dat jij gevlucht bent met je gezin. Dan wil je toch niet terug naar het land waar bomaanslagen, martelingen, ontvoeringen en moord normaal is? Nee, natuurlijk niet!

Gelukkig zijn veel Europeanen erover eens dat dit niet kan. Daarom protesteerden op 17 en 18 februari mensen door heel Europa tegen het terugsturen van vluchtelingen naar onveilig Afghanistan. Ook in Nederland gingen mensen de straat op. In Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Nijmegen riepen mensen de volgende yells: “Don’t send Afghans back!”, “Stand up for Afghans!”, “Stop deportation!” en “Say it loud, say it clear. Refugees are welcome here!”.

Wat kun jij doen?

Mensenrechten zijn universeel en veiligheid is een fundamenteel recht. Ben jij het hiermee eens? Teken dan onderstaande petities en help verdere uitzetting van Afghaanse vluchtelingen te voorkomen:

Video van RTV Utrecht over het protest.

 

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Lach, deel en verwonder!
Blijf up-to-date
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments