Tijd om Afghanen naar huis te sturen

Gelukkig heeft het Nederlands asielbeleid het licht gezien. Afghanistan is veilig, dus het is tijd om Afghaanse vluchtelingen naar huis te sturen. Op zoek naar bewijs? Hier is het:

  • Reis niet als westerling naar Afghanistan. Op nederlandwereldwijd.nl staat dat aanslagen regelmatig plaatsvinden, ook op plaatsen waar veel burgers komen. Dit is op het moment van schrijven, 18 februari 2018, nog steeds van kracht. Dus blijf als westerling maar thuis, want het is te gevaarlijk. Je vraagt je af hoe het zit met de Afghaanse vluchtelingen? Ach, maak je niet druk. Zij kunnen prima terug naar hun eigen land.
  • De familie Rezaie is afgewezen voor asiel door de IND. Blijkbaar zijn ze voor de pret gevlucht. Kabul is namelijk veilig genoeg om naar terug te keren. Hun moderne manier van denken en het volgen van een gedegen opleiding werkt totaal niet tegen. Dat de familie inmiddels verwesterd is, is ook geen probleem. Je zussen, ooms en vader zijn vermoord? Joh, dat is normaal. Daarnaast heb je vast voor de show je oudste zoon weggestuurd naar een veilig land. En je andere zoon? Die vroeg om de ontvoering. Ja, het is echt onbegrijpelijk dat deze familie gevlucht is naar Nederland.
  • In 2017 kwamen 3438 Afghanen om door het geweld in eigen land en raakten zeker 7000 mensen gewond. Deze cijfers zijn afgelopen week door de Verenigde Naties openbaar gemaakt. Volgens de documentatie van UNAMA zijn vrouwen en kinderen groot slachtoffer van het geweld: 359 vrouwen en 861 kinderen zijn vermoord. Daarnaast heb je nog de gewonden: 865 vrouwen en 2318 kinderen. Wil het Nederlands asielbeleid echt zorgen voor nog meer slachtoffers?

Je zussen, ooms en vader zijn vermoord? Joh, dat is normaal.

 

Protesten tegen uitzetting Afghanen

Europese regeringen negeren de onveilige situatie in Afghanistan omdat ze toegeven aan het anti-immigrant gevoel. Ik kan me best voorstellen dat ze wat willen doen met gelukzoekers en de anti-immigrant sentimenten. Alleen is het onbegrijpelijk dat ze mensen die werkelijk gevlucht zijn, uitzetten naar een onveilig land. Stel je eens voor dat jij gevlucht bent met je gezin. Dan wil je toch niet terug naar het land waar bomaanslagen, martelingen, ontvoeringen en moord normaal is? Nee, natuurlijk niet!

Gelukkig zijn veel Europeanen erover eens dat dit niet kan. Daarom protesteerden op 17 en 18 februari mensen door heel Europa tegen het terugsturen van vluchtelingen naar onveilig Afghanistan. Ook in Nederland gingen mensen de straat op. In Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Nijmegen riepen mensen de volgende yells: “Don’t send Afghans back!”, “Stand up for Afghans!”, “Stop deportation!” en “Say it loud, say it clear. Refugees are welcome here!”.

Wat kun jij doen?

Mensenrechten zijn universeel en veiligheid is een fundamenteel recht. Ben jij het hiermee eens? Teken dan onderstaande petities en help verdere uitzetting van Afghaanse vluchtelingen te voorkomen:

Video van RTV Utrecht over het protest.

 

Lach, deel en verwonder!
avatar
  Blijf up-to-date  
Abonneren op